AznizamAzmi

Jurufoto Kampung

Engagement | Kerul Shukor & Lisa

salam
Hari ni update Majlis Pertunangan rodong koi Kerul Shukor dengan pasangannya Lisa yang berlangsung di Mentakab. Alhamdulillah majlis berlangsung dengan lancar. Sebenarnya dah lama kerul bagitau aku suruh ambik gambar tunang kat mentakab, aku pun buat tak kisah, ok la 1 Mei. Sekali dah lama baru dia “slow talk” dgn aku rupa-rupanya dia yang nak bertunang.
Segalanya berjalan lancar , tapi buat aku tidur tak lena, “confident level” aku masih rendah. Aku terlalu risau takut tak dapat deliver gambar yang diharapkan. Tambah2 ambik gambar seorang photographer. Inilah yg sering aku fikirkan. Aku pun tak pasti sama ada “Point of Interest” dan “Point of View” aku menjadi atau tak. Layan lah gambar dari aku dulu……

kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl
kl

Aku doakan semoga ikatan pertunangan yang dibina ini kekal hingga ke jinjang pelamin,amin. Terima kasih utk keluarga lisa, sampai ja kat rumah lisa terus kena makan. Utk Abg Azman nanti buat lagi popia coklat tu tak puas makan..hehehehe Utk lisa terima kasih banyak2 atas kerjasama anda dan kwn2. Nanti aok jadi model seumur hidup Kerul.hehehe

p/s: macammana Kerul rasanya bila aok menjadi tumpuan kamera? harharhar…:p

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Sekitar Hari Sukan SMK Mengkarak 2010

Salam,
Dah lama rasanya tak publish gambaq aktiviti sekolah. Kali ni nak publish himpunan aktiviti sekitar sukan sekolah yg berlangsung dalam bulan januari hingga april. Tahun nie rumah bayan pula mengambil alih sebagai johan keseluruhan olahraga sekolah. Malas cerita banyak layan la dulu terutama buat ex-student SMKM.

s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s
s

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

fUSO KL 100410

Salam
FUSO apa itu? mitshubishi fuso ker? Fashion & Urban Street Outing. Buat kali pertama aku dapat join outing di KL untuk mendapatkan ilmu yang di anjurkan oleh peveyhack. Kebetulan hari tersebut nak pi tgk bola, jadi sebelah paginya join dulu outing ni. Outing nie diadakan kat area Bukit Bintang. Banyak jugak yg dpt aku belajaq bersama kwn2 baru yg mempunyai minat sealiran disana. Aku keluar pagi seawal 7.30 pagi utk outing ni, kemudian pi tgk bola kat Bukit Jalil sampai semula kat rumah 1.30 pagi, sungguh memenatkan. Alhamdulillah belajar dan terus belajar.

fuso
fuso
fuso
fuso
fuso
fuso
f

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Mazuani & Anuar | Bandar Bera, Pahang.

Salam,
Hampir 2 bulan aku tak update blog nie. Nak kata keja byk, boleh dikatakan byk jugak la keja kat sekolah awal tahun hari tu, sekarang dah masuk bulan keempat. Sebenarnya ada byk jugak gambaq yang nak di update, gambaq sukan sekolah dan mcm2 lagi. Alhamdullilah kali nie nak update gambaq majlis perkahwinan Anuar & Mazuani yang berlangsung pada 20 Mac 2010 yang lepas.

Anuar nie berasal dari Kedah, orang kampung aku, Mazuani pulak orang Bera, Pahang. Pasangan nie kerja kat Lumut, Perak. Alhamdulillah majlis kedua2 pasangan ini berjalan dengan lancar dan meriah. Kali nie aku nak post gambaq byk sikit, nak balas dendam sebab lama dah tak update blog.

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

p/s: Terima kasih kepada pasangan Anuar & Mazuani atas kerja korang, juga kepada Kak Long tuan rumah majlis perkahwinan meraka atas layanan yang baik sekali..

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

sepetang bersama aleesya

Salam,

Tahun baru, azam baru, semangat baru dan misi baru tahun 2010. Masuk saja tahun baru dah sibuk dengan KPI. Bukan setakat menteri ada KPI, cikgu pun kena buat KPI. kalau geng2 photographer apa pulak kpi korang tahun nie??? Kita lupakan dulu ttg KPI tu. Dah masuk minggu ke-3 sesi persekolahan berlangsung, mesyuarat sana, mesyuarat sini, tapi yg best mesyuarat diantara GPK (Guru Penolong Kantin) kena ayaq teh ‘o’ segelas, ghalit sampai kesudah. Tapi kelas on time tetap masuk mengajaq.

Hujung2 minggu mcm nie tak dak apa nak buat, dah lama tak ambik gambaq aleeysa kat luar. Aleesya pun dah masuk 1 tahun 5 bulan. Dah banyak gambaq Aleesya, kalau di kumpul sejak mula lahir agak2 berapa byk dah aku snap.. ok layan dulu gambaq aleesya.. 🙂

a

a

a

a

a

a

a

a

a

p/s: Buat warga SMK Mengkarak. Apa lagi mari siapkan kpi , depa dah mintak….

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Outdoor Saenah & Mamat

Salam

Syukur alhamdulillah, entry kali selesai sudah sesi outdoor utk Saenah & Mamat. Sesi outdoor kali di adakan di sebuah tasik yg sangat popular kat tempat aku. Kira inilah satu-satu tarikan utama pelancongan kat tempat aku iaitu Tasek Bera. Pada hari sesi outdoor nie diadakan aku terpaksa kejar masa sebab aku bertolak dari Rawang ada hal skit kat sana nak sampai ke Tasek Bera mau 2 jam lebih baru sampai. Dalam kepala otak duk bayang dah kat Tasek Bera ada jeti kayu kat situ, tapi alih-alih bila sampai tgk dah dirobohkan, dan dalam pembinaan satu jeti konkrit yang baru dan besaq. Pening kepala jgk nak cari tempat utk outdoor, nasib baik ada jeti kat RAMSAR . Oklah layan dulu gambaq dari aku yang tak seberapa nie.. ok….

tb
tb
tb
tb
tb
tb
tb
tb
fb
tb

Apapun syukur sebelum sesi outdoor mulanya hujan renyai-renyai skit ja, tapi tu lepas hujan dah berhenti. Terima kasih byk2 utk Saenah & family sudi memberi kerjasama.. Tggu album siap ok..

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Majlis Hari Jadi & Aqiqah Putra & Putri En Izudin

Salam
Entry kali utk berlangsung di Felda Bukit Puchong, Triang, Pahang. Majlis nie adalah untuk meraikan hari jadi Putra & Putri En. Izudin dan Majlis Aqiqah serta Potong Jambul Putra Ayub yang baru di lahirkan. Majlis dimulakan dengan sukaneka utk kanak2, macam2 permainan ada & mcm2 ragam yg mencuit hati. Hadiah2 lumayan turut disediakan itu yang best tu budak2 nie… Majlis Hari Jadi utk Putri Masitah 8 tahun dan Putra Ilyas 5 thn meriah sekali bermula dgn acara sukaneka, memotong kek hari jadi & penyampaian hadiah.

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

Sebelah petangnya pula diadakan Majlis aqiqah & potong jambul utk Putra Ayub yang tembam2 & cute. hehehe.. Majlis dimulakan dgn selawat keatas Nabi, bacaan yasin oleh kaum wanita, potong jambul dan berendoi.

f
f
f
f
f
f
f
f
f
f
f
f

Banyak skit la upload entry kali nie nak tutup 2009 dah. Terima kasih jugak pada Izudin & family atas layanan best korang kat aku masa majlis hari tu… dapat banyak minyak wangi.. hehehe

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Hafizul & Nisa | Triang, Pahang.

Salam,

Alhamdulillah cuti sekolah rasanya semakin pantas. entry kali nie ialah pasangan Hafizul & Nisa. Hafizul seorang Lab Assistant & Nisa masih belajar lagi di Sarawak. Lepas nie masuk 2010 Nisa naik belon balik ke Sarawak, kesian Fizul. hahaha.. Alhamdulillah majlis akad nikah dan kenduri selamat di adakan di rumah kedua-dua belah pihak. Selamat pengantin baru dan semoga kekal hingga akhir hayat.

hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn

P/s: Terima kasih hafizul & nisa atas layanan mesra family korang..

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Azirah & Shahrul | Bukit Tangga, Changlun, Kedah

Salam,

Cuti sekolah yang panjang, apa lagi balik kampung kat Kedah, sambil2 tu pi kenduri saudara mara kat sana. Sambil pi kenduri sempat jugak singgah Bukit Kayu Hitam, tapi dak apa sangat kat situ berbanding dengan Padang Besar, Perlis. Entry kali ini majlis perkahwinan sepupu aku Azirah dan pasangannya Shahrul yang berlansung Bukit Tangga, Changlun, Kedah. Sepupu aku nie kembar sorang Azirah & sorang lagi Azidah. Sampai la nie pun susah nak cam mana kakak, mana satu adik. Nie ada sedikit gambar2 semasa majlis mereka.

c
c
c
c
c
c
c

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Saenah & Mamat, Felda Sebertak,Pahang.

Salam,

Alhamdulillah entry kali ini berlangsung di Felda Sebertak, Triang, Pahang. Pasangan kali ini ialah Saenah & Mamat berlangsung dalam cuaca yang mendung dan meriah. Saenah ni merupakan adik kepada kawan aku Zamri (Wak Jam) juga seorang guru. Kali ini aku dh ready plastik takut kalau2 hujan lebat. Majlis berlangsung awal, pukul 8 aku dah gerak ke rumah pengantin sebab akad nikah dijangka pukul 9 pagi dkt Masjid Felda Sebertak. Selesai majlis akad nikah terus kerja amik gambaq kat rumah pengantin pulak. Cuaca yang mendung dan nyaman, tapi aku yang panas & berpeluh jgk la cuba mencari yang terbaik utk pasangan tersebut. Nanti2 kena bawak baju spare… hahaha. Apapun layan la dulu gambaq dari aku yang masih dalam pembelajaran ini…
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
c
n

Sebelah petangnya plan nak buat outdoor tapi memandangkan petang hujan & pengantin pun letih jadi terpaksa lah di batalkan. Apapun tahniah kepada pasangan Saenah & Mamat, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga akhir hayat.

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam