AznizamAzmi

Jurufoto Kampung

Month: December, 2009

Outdoor Saenah & Mamat

Salam

Syukur alhamdulillah, entry kali selesai sudah sesi outdoor utk Saenah & Mamat. Sesi outdoor kali di adakan di sebuah tasik yg sangat popular kat tempat aku. Kira inilah satu-satu tarikan utama pelancongan kat tempat aku iaitu Tasek Bera. Pada hari sesi outdoor nie diadakan aku terpaksa kejar masa sebab aku bertolak dari Rawang ada hal skit kat sana nak sampai ke Tasek Bera mau 2 jam lebih baru sampai. Dalam kepala otak duk bayang dah kat Tasek Bera ada jeti kayu kat situ, tapi alih-alih bila sampai tgk dah dirobohkan, dan dalam pembinaan satu jeti konkrit yang baru dan besaq. Pening kepala jgk nak cari tempat utk outdoor, nasib baik ada jeti kat RAMSAR . Oklah layan dulu gambaq dari aku yang tak seberapa nie.. ok….

tb
tb
tb
tb
tb
tb
tb
tb
fb
tb

Apapun syukur sebelum sesi outdoor mulanya hujan renyai-renyai skit ja, tapi tu lepas hujan dah berhenti. Terima kasih byk2 utk Saenah & family sudi memberi kerjasama.. Tggu album siap ok..

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Advertisements

Majlis Hari Jadi & Aqiqah Putra & Putri En Izudin

Salam
Entry kali utk berlangsung di Felda Bukit Puchong, Triang, Pahang. Majlis nie adalah untuk meraikan hari jadi Putra & Putri En. Izudin dan Majlis Aqiqah serta Potong Jambul Putra Ayub yang baru di lahirkan. Majlis dimulakan dengan sukaneka utk kanak2, macam2 permainan ada & mcm2 ragam yg mencuit hati. Hadiah2 lumayan turut disediakan itu yang best tu budak2 nie… Majlis Hari Jadi utk Putri Masitah 8 tahun dan Putra Ilyas 5 thn meriah sekali bermula dgn acara sukaneka, memotong kek hari jadi & penyampaian hadiah.

a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

Sebelah petangnya pula diadakan Majlis aqiqah & potong jambul utk Putra Ayub yang tembam2 & cute. hehehe.. Majlis dimulakan dgn selawat keatas Nabi, bacaan yasin oleh kaum wanita, potong jambul dan berendoi.

f
f
f
f
f
f
f
f
f
f
f
f

Banyak skit la upload entry kali nie nak tutup 2009 dah. Terima kasih jugak pada Izudin & family atas layanan best korang kat aku masa majlis hari tu… dapat banyak minyak wangi.. hehehe

Wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Hafizul & Nisa | Triang, Pahang.

Salam,

Alhamdulillah cuti sekolah rasanya semakin pantas. entry kali nie ialah pasangan Hafizul & Nisa. Hafizul seorang Lab Assistant & Nisa masih belajar lagi di Sarawak. Lepas nie masuk 2010 Nisa naik belon balik ke Sarawak, kesian Fizul. hahaha.. Alhamdulillah majlis akad nikah dan kenduri selamat di adakan di rumah kedua-dua belah pihak. Selamat pengantin baru dan semoga kekal hingga akhir hayat.

hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn
hn

P/s: Terima kasih hafizul & nisa atas layanan mesra family korang..

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Azirah & Shahrul | Bukit Tangga, Changlun, Kedah

Salam,

Cuti sekolah yang panjang, apa lagi balik kampung kat Kedah, sambil2 tu pi kenduri saudara mara kat sana. Sambil pi kenduri sempat jugak singgah Bukit Kayu Hitam, tapi dak apa sangat kat situ berbanding dengan Padang Besar, Perlis. Entry kali ini majlis perkahwinan sepupu aku Azirah dan pasangannya Shahrul yang berlansung Bukit Tangga, Changlun, Kedah. Sepupu aku nie kembar sorang Azirah & sorang lagi Azidah. Sampai la nie pun susah nak cam mana kakak, mana satu adik. Nie ada sedikit gambar2 semasa majlis mereka.

c
c
c
c
c
c
c

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam

Saenah & Mamat, Felda Sebertak,Pahang.

Salam,

Alhamdulillah entry kali ini berlangsung di Felda Sebertak, Triang, Pahang. Pasangan kali ini ialah Saenah & Mamat berlangsung dalam cuaca yang mendung dan meriah. Saenah ni merupakan adik kepada kawan aku Zamri (Wak Jam) juga seorang guru. Kali ini aku dh ready plastik takut kalau2 hujan lebat. Majlis berlangsung awal, pukul 8 aku dah gerak ke rumah pengantin sebab akad nikah dijangka pukul 9 pagi dkt Masjid Felda Sebertak. Selesai majlis akad nikah terus kerja amik gambaq kat rumah pengantin pulak. Cuaca yang mendung dan nyaman, tapi aku yang panas & berpeluh jgk la cuba mencari yang terbaik utk pasangan tersebut. Nanti2 kena bawak baju spare… hahaha. Apapun layan la dulu gambaq dari aku yang masih dalam pembelajaran ini…
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
c
n

Sebelah petangnya plan nak buat outdoor tapi memandangkan petang hujan & pengantin pun letih jadi terpaksa lah di batalkan. Apapun tahniah kepada pasangan Saenah & Mamat, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga akhir hayat.

wasalam

Aznizam Azmi | senseizam
+60134571623
MyEmail : bitzam@gmail.com
MyFlickr : http://www.flickr.com/photos/senseizam
YM : senseizam